ماجرای حمله خرس وحشی به پیرمرد ماسالی + عکس
یک مرد حدوداً ۶۰ساله اهل ییلاقات شهرستان ماسال در مراجعه به مراکز بیمارستانی مدعی شد که توسط یک قلاده خرس مورد هجوم قرارگرفته اما محیطزیست مدعی شده که ادعای مطروحه با شواهد و قرائن فعلاً همخوانی ندارد.
به گزارش مسیر سبز از رشت، حمیدرضا دنیادیده – روز گذشته یک مرد حدود ۶۰ساله در مناطق ییلاقی شهرستان ماسال در پیکار با یک خرس گرسنه، از ناحیه دستها و یکپا، دچار مصدومیت شد. ارسطو قلی نیا، پیرمرد ماسالی پس از رهایی از چنگال خرس که به گفته او، یک سگ حواله خدا بود و به کمکش آمد، در اولین فرصت خود را به بیمارستان رسالت ماسال رساند و کادر درمان این بیمارستان نیز فوراً اقدامات اولیه بهداشتی و درمانی نظیر شستوشو محل زخمها و تزریق واکسن هاری را به وی ارائه و جهت درمان تکمیلی به بیمارستان پورسینا رشت، ارجاع دادند.
پیرمرد نجاتیافته از چنگال خرس در گفتوگوی تلفنی با خبرنگار فارس، گفته است که در ییلاقات سورکوم (میان کوه – رامینه) شهرستان ماسال به همراه دامهای خود سکنی دارد و این اتفاق در پاییندست ییلاق، رخداده است. آقای قلی نیا میگوید اکنون نواحی از دستوپاهایش جراحتی عجیب و شدید دیده و بخیه خورده است و به گفته پزشکان فعلاً وضعیت نسبتاً مطلوبی دارد و اگر مشکلاتی برایش حادث شود، مجدداً باید به اطبا مراجعه کند. پیرمرد ماسالی رهاشده از چنگال خرس میگوید این سانحه برایش بسیار زیانآور بوده و اکنون مانده است که این هزینههای گزاف را چگونه و از چه طریقی جبران کند. این شهروند ماسالی که به تازگی از چنگال خرس وحشی رها یافته، از همزیستی حیوانات وحشی در مجاورت انسانها گلهمنداست و میگوید: دکهها و مغازهها در محدوده جنگل و حاشیه راههای دسترسی به ییلاقات، اقدام به پختوپز میکنند و استخوانها را در محیط رها و این موضوع بهانهای برای حضور خرسها در پاییندست ییلاقات شده است. به گفته آقای قلی نیا، شبها خرس و دیگر احشام درنده، بعد از جولان دادن در پاییندستها، حتی در فواصل ۲۰۰ تا ۳۰۰ متری خانههای مردم نیز دیده میشوند و بارها شده که نهتنها به انسان بلکه به دامهای سنگین و سبک آنها نیز رحم نکرده و تاکنون چندین تعداد تلفات حیوانی نیز داشتهاند که خوردن سه گاو از مالهایش، تنها نمونهای از این تلفات سنگین بوده است.
علیرغم توضیحات و تشریحات پیرمرد مدعی آسیبدیده از حمله یک قلاده خرس در ماسال، حمید سلطان خواه، رئیس اداره حفاظت از محیطزیست شهرستان در گفتوگو با خبرنگار فارس گفته: منطقهای که مصدوم مدعی حمله خرس بوده، جز مناطق کوهستانی اما خارج از محدوده تحت حفاظتشده بوده هرچند بعید نیست که ناامن، خرس به آن منطقه رجوع و مردم را مورد هجوم قرار داده باشد. وی با اشاره به ارزیابی و پایش مستمر کارشناسان محیطزیست شهرستان ماسال در منطقه مورداشاره مصدوم و بررسی ادعاهای وی مبنی بر حمله یک قلاده خرس به او، گفته: با توجه به زخمهای سطحی ایجادشده و بررسیهای میدانی صورت گرفته، هنوز شواهد و نشانهای که گواهی کند خرس به وی حمله کرده، برای کارشناسان محیطزیست محرز نشده است. سلطان خواه همچنین از آمادگی پرداخت هزینهها و خسارتهای وارده به پیرمرد مدعی حمله خرس در ییلاقات ماسال در صورت تائید قانونی حمله این حیوان درنده، خبر داده است. گیلان، ارتفاعات استان و همچنین شهرستان ماسال به وفور دارای مناطق کوهستانی و ییلاقاتی است که پناهگاه حیاتوحش بوده و لازم است در کنار مراقبتهای مردمی و ییلاقنشینان، تکالیف و مراقبتهای حفاظتی نیز توسط یگانهای منابع طبیعی و حفاظت از محیطزیست موردتوجه جدی قرار بگیرد. ضرورت توجه به حفظ گونههای زیستی و طبیعی زمانی ارزشمند و سودمند هستند که به انسان و منافع عمومی آسیب وارد نکنند، ازاینرو باید دستگاههای متولی علاوه بر حفاظت از محیطزیست، امنیت شهروندان و مردمان ییلاقنشین را نیز تأمین کنند. پایان پیام/۸۴۰۰۸